2008

De XIII Nord Europæiske Veteran Mesterskaber, 11.-13. april 2008, blev afholdt i Viljandi, der havde 725 års jubilæum, ca. 160 km. fra Tallinn.
Der var deltagere fra Island, Norge, Sverige, Finland, Litauen, Estland, Danmark, Færøerne og Letland. Den danske delegation var på 6 deltagere: Jette Qvist, Benno Werge, Klas D. Nielsen og Pouel Gross, ABTK, Finn Nielsen, Slagelse og Finn Lorentzen, ÅBV. Lad mig sige med det samme, at vi havde en vellykket tur, 10.-14. april, og et godt sammenhold og arrangementet, alt taget i betragtning var vellykket. Vi havde en overnatning på ud og hjemturen i Tallinn og var meget kulturelle i den gamle bydel. Åbningsceremonien fandt sted den 11.april om formiddagen og umiddelbart herefter strartede puljerne. Åbningen var en fin oplevelse med flotte sangstemmer af 4 børn. Jette Qvist gik videre fra sin pulje som 2er i single, og som 1er med sin svenske makker i double, og som 2er i mix sammen med Benno. Finn Lorentzen og Karin Stokke, Norge vandt puljen bl.a. ved, overraskende, at slå Benno og Jette 3-2.

I 1/16-delsfinalen tabte Finn og Karin til et par fra Estonia.
Jette og hendes svenske makker fik bronce i damedouble.
Jette tabte i single til den senere Estiske vinder af 60 års rækken.
Klas spillede nogle lige ved og næsten kampe men gik ikke videre fra puljen, og overmagten var ligeledes for stor i conseletion.
Finn Nielsen ydede også god modtstand i sine kampe, men også han måtte bøje sig i puljen og conseletion.
Benno tabte sin første single efter puljespillet og i double med Finn Nielsen blev de 3er og gik ikke videre.
Finn Lorentzen og hans svenske makker blev 3er i puljen og gik ikke videre.
Pouel Gross blev 1er i puljen (70) men tabte første kamp, til en af svenskerne, efter puljen.

Sammen med en finsk makker, Kaj Merimaa blev det til bronce i double. I semifinalen tabte vi til Tony Borg og Per Magnusson der løb af med guldet. Lørdag den 12. april var vi til banquet på et af Hotellerne i Viljandi. Alle havde vel forventet en eller anden middag, men sådan skulle det ikke være, slankekuren bestod af nogle meget små pindemadder og rødvin. Det var middagen, men formildende omstændighedder var at der var drikkevarer nok dertil god musik og en svingom.
På gruppens vegne
Pouel Gros
 

2006

NETU-mesterskaber Helsingborg 7.-9. April :

Billederne fortæller om et godt NETU mesterskab. Debutant Lars Hansen vandt sølv i + 45 flot.

Nord-europæiske mesterskaber. De tidligere Nordiske mesterskabet med Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island er blevet udvidet med Estland, Letland og Litauen, og kaldes nu de Nord-europæiske mesterskaber. Dette har betydet en spændende fornyelse, idet det tidligere Sovjetunionen var en tidligere stormagt med flere Europa- og Verdensmestre på herresiden og endnu flere på damesiden. Jeg husker et tal på 800.000 bordtennisspillere i Sovjetunionen, altså flere end i Tyskland.

Jette Quist DK. Aud Arrnes NO og Marita Neidert SE

Spændende semi med Lars som "den heldige vinder"

Stolt sølvvinder lars Hansen

Erling og Poul Erik på medaljeskamlen.


Gamle landsholdspillere fra 60erne og 70erne Marita og Niels. Dejligt at ses igen!!!


Niels øverst på skamlen
Ligesom de første Europa- og Verdensmesterskaber for veteraner var lidt tyndt besat, har det også knebet med interessen for de Nordiske. Men langsomt og sikkert stiger interessen, og flere og flere af tidligere elite- og landsholdsspillere er nu med.Således blev damesingle 60år vundet af den tidligere svenske mester Marita Neidert, og Kent Johansson der også tidligere var på det svenske landshold var dukket op. Naturligvis kunne han dog ikke hamle op imod en veltrimmet dansk mester - gæt hvem - så vi fik da en guldmedalje med hjem. Fra dansk side var der også tilgang af det uopslidelige Slagelse veteranhold, og det lykkedes Erling Nielsen og Erik Andersen at tilkæmpe sig en flot sølvmedalje i 60års double. I babyrækken over 40år debuterede Jess Arder. Lars Hansen præsterede det usædvanlige, at være på nippet til at få et æg i 1. sæt med 0 - 10, men vandt kampen 3 - 2 og indkasserede en flot sølvmedalje. Efter sigende havde de trænet hele aftenen på Dyrehavsbakken.
Benno Bomstærk & Co. meddelte, at de bevidst havde tilrettelagt deres formkurve med henblik på VM, og Benno fortalte at han havde et hemmeligt våben. Han ville ikke ud med hvad det var, for så var det jo ikke hemmeligt længere som han sagde. Men Benno var også uheldig med sine doublemakkere som konstant gik i vejen for ham. Han tog det dog pænt. Benno toppede på hjemturen, hvor han fungerede som vinduesvisker, da min bil var defekt.
Som altid var arrangementet forsynet med en vellykket banket, hvor jeg især husker starten.
Disse Nord-europæiske mesterskaber var en fin optakt til det kommende VM i Bremen - det største nogensinde med over 3.700 deltagere.
Men som veteran bliver vi ved med at slå nye rekorder og om 2 år forventer vi alle at gå i barndom igen, eller fuldstændig agurk, når mesterskaberne afholdes i Rio. Nogle har allerede været ude og se på karnevals kostume.
Niels Ramberg

Seneste kommentarer

28.12 | 11:56

2 lefties ... glimrende ... hej Helge

19.09 | 10:45

Hvad med at informere omkring VM i Las Vegas, der er allerede mange tilmeldte danske spillere. Det er meget spredt fægtning, ingen koordinering af rejse. Der er oprettet en facegruppegruppe omhandlend

27.08 | 20:27

Disse arrangementer kender jeg på nuværende tidspunkt:
• Fredag den 8. september - søndag den 10. september er der CVO 2017, der foregår i Amagerhallen, jævnfør dette link:
http://www.amagerbtk.dk/cms

27.08 | 20:24

Disse arrangementer kender jeg på nuværende tidspunkt:
• Fredag den 8. september - søndag den 10. september er der CVO 2017, der foregår i Amagerhallen, jævnfør dette link:
http://www.amagerbtk.dk/cms

Del siden